Om Layer Group

Layer Group är Sveriges största företagsgrupp inom ytskiktstjänster med stor närvaro även i Finland. Vi representerar väletablerade bolag med lång branscherfarenhet inom ytskikt, framför allt måleri, golv och industrifärg.

Gruppen bildades i maj 2020 och fick namnet Nordic Surface Group. Under våren 2021 bytte vi namn till Layer Group, där ´layer´ betyder både ytskikt och att lägga (ytskikt) vilket sammanfattar gruppens erbjudande.  

Vi är mycket måna om varje verksamhets egna entreprenörsanda och driv. Därför arbetar varje bolag inom gruppen under sitt regionala och väletablerade varumärke samt starka lokala förankring. För Layer Group, liksom för våra verksamheter, kommer kunden alltid först. Vår uppgift är att ge gruppens entreprenörer och verksamheter rätt förutsättningar att leverera kvalitet och service av högsta klass. Vår målsättning är att vara Sveriges och Finlands ledande ytskiktsleverantör som samlar de främsta lokala entreprenörerna.

pensel med målarfärg

Layer Group ägs och drivs av ett starkt partnerskap mellan bolagets ledning, våra lokala entreprenörer och investmentbolagen Litorina och Bragnum Invest. Litorina och Bragnum Invest, som är största ägare i Layer Group, är långsiktiga och erfarna investerare med fokus på marknadsledande medelstora tillväxtbolag i Norden.

Vision
Att vara det ledande ytskiktsföretaget med lokala mästare, och att skapa rätt förutsättningar så att vi tillsammans kan leverera kvalitet och service i framkant. Detta ska göra oss till en självklar partner för våra kunder.

Våra tjänster

Med en stor bredd och spetskompetens inom flera områden utvecklar vi ständigt vårt kunderbjudande. Genom vårt underhållsarbete inom de olika segmenten värnar vi om, och förlänger, livslängden på olika ytskikt. Vi tar ett medvetet ansvar för kvaliteten och vet att summan av våra insatser, stora som små, gör skillnad.

Måleri  

 • Ramavtal
 • Service och renovering
 • Nyproduktion

Våra specialområden inom måleri omfattar antikvariatiskt måleri, rostskydd, brandskydd och försäkring med flera.

Golvläggning

 • Mattor
 • Kakel och klinker
 • Stengolv
 • Underhåll
 • Epoxi
Plattsättare

Intilliggande ytskiktstjänster

 • Fönsterrenovering
 • Byggservice
 • Balkongrenovering

Industrifärg och industrilim

Vi levererar specialanpassade färger som levereras mestadels till industrikunder inom trä-, metall-, förpacknings-, båt- och bilindustri i Sverige.

En hållbar morgondag
Som ägare till en stor grupp bolag har vi ett ansvar gentemot våra medarbetare och vår omvärld. För oss är det därför viktigt att tänka långsiktigt och prioritera kvalitet i vårt utförda arbete.

Styrelse

Lars Österberg, styrelseordförande
Partner, Bragnum Invest

Stefan Olsson, styrelseledamot

Mattias Letmark, styrelseledamot
Partner, Litorina

Paul Steene, styrelseledamot
Partner, Litorina

Anders Steen, styrelseledamot
Partner, Bragnum Invest

Petter Håkanson, styrelseledamot
Partner, Capillar Equity

Per Leopoldsson, styrelseledamot

Antal anställda
1600
Omsättning
2
MDKR
+
Antal bolag
53