Bli golvläggare med yrkesbevis - utbildning med lön!

Är du redo för en ny och spännande karriär inom byggbranschen? Vill du yrkesväxla, är du arbetslös eller vill du lära dig ett hantverk som alltid är efterfrågat? Då är vår golvskola perfekt för dig! Anmäl dig till vårt lärlingsprogram och utbilda dig till golvläggare - en betald utbildning och trygg anställning! 

Vad vi erbjuder: 

  • Betald utbildning: Du får lön medan du utbildar dig - vi investerar i din framtid!
  • Praktiskt erfarenhet: Lär dig allt från grunderna till avancerade tekniker under handledning av våra erfarna medarbetare och golvläggare.
  • Yrkesbevis: Du har möjlighet att bli en golvläggare med yrkesbevis som öppnar dörrar för utveckling inom byggsektorn.
  • Jobbgaranti: Inför utbildningen anställs du på det bolag där du utför din utbildning. 
DEB4625 Lowres

Vem kan ansöka?

Vi välkomnar alla som är intresserade av att lära sig ett nytt hantverk, oavsett tidigare erfarenhet. Det viktigaste är att du är motiverad och villig att lära dig!

Krav

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste ha goda kunskaper i svenska, tal och skrift
  • Du måste ha körkort för manuell växellåda

Så här fungerar det

Ansökan och arbetsplats

När vi tagit emot din ansökan och du tagit dig förbi vårt första urval lämnar vi över den till ett eller flera av våra dotterbolag som ligger geografiskt nära dig. Finns det inga bolag i din närhet kan vi skicka din ansökan vidare till ett av våra bolag på annan ort. 

Om din ansökan fångar deras intresse kallas du till en intervju hos det lokala bolaget där du, om du bli antagen, kommer att bli anställd för att genomföra din utbildning.

Tänk på att du behöver bo i närheten av det bolag där du får din anställning.

Introduktion

Blir du antagen kommer vi att påbörja studierna under en introduktionsvecka. De första tre dagarna genomförs på en kursgård någonstans i Sverige, tillsammans med övriga antagna. Kost och logi ingår. Ort ej fastställd.

Efter introduktionen kommer du ut på din arbetsplats och får en företagsintroduktion av din lokala handledare samtidigt som du påbörjar ditt praktiska arbete. 

Teori och praktik

Utbildningen består av en teoridel och en praktisk del. Från start börjar du att arbeta praktiskt inom yrket och parallellt genomför du de teoretiska delarna av utbildningen. Teorin görs på fritiden (cirka 5-8h/vecka beroende på din egen teoretiska förmåga) och hanteras av BYN som har en lärare du kan få hjälp av. Din handledare går in och bockar av dina praktiska moment. Grundperioden (teoridelen) varar så länge som behövs för dig att slutföra dina studier, dock som längst ett år. När du är klar med teorin så startar din kvalificeringstid som är 36 månader. Den här tiden är enbart för att lära dig att utföra olika moment i rätt tid. 

Utbildningen hänger mycket på din studietakt under den teoretiska delen. Man har ett år på sig men om man blir färdig tidigare så påbörjas kvalificeringstiden tidigare.

 

Utbildning med lön

Från dag ett kommer du att erhålla 70% av lönen (som i regel ligger runt 38 000kr). När din grundperiod avslutas och kvalificeringstiden påbörjas ser det ut enligt följande:

  • 0-12 månader: 70%
  • 13-24 mån: 80%
  • 25-36 mån: 90%

Därefter 100%

Ansökan

Så här ansöker du

Gå vidare till vår rekryteringssida för att få åtkomst till vår enkla ansökningsprocess. I detta första steg krävs varken CV eller personligt brev. Svara på några enkla frågor och berätta om dig själv i videoformat, direkt via din mobil eller dator!

Ansök senast den 1 oktober 2024.

DEB4728 Lowres

När får man veta om man är antagen?

Så fort ansökningstiden har gått ut går vi igenom alla ansökningar. Vi beräknar återkoppla till alla sökande senast den 15 oktober. 

När börjar min anställning?

Den startar första dagen på introduktionsveckan, 1 december 2024.

Digital informationsträff

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vår digitala informationsträff där Patrik Ronkainen, utbildningsansvarig på Layer Group, berättar mer om vår golvskola och vad du kan förvänta dig! Passa på att ställa alla dina frågor!

Tid: 2 september, kl 15.00

Fyll i formuläret så återkommer vi med en länk till mötet!

Vår drivkraft

Golvläggare Layer Group

Brist på golvläggare

Branschen står inför en utmaning med brist på golvläggare, vilket påverkar tillväxt, tidsplaner för byggprojekt och kvaliteten i utförandet. Trots hög efterfrågan på golvläggningstjänster saknas det kvalificerad arbetskraft för att möta behoven. På Layer Group arbetar vi aktivt med att attrahera och utbilda nya talanger för att säkerställa framtida tillväxt och framgång för våra dotterbolag.