Jobbet som golvläggare

Gillar du snabba resultat, effektiva arbetslösningar och att möta nya människor? Då kanske yrkesrollen som golvläggare skulle passa dig. Möt Håkan Vahlund, golvläggare från Högström Golv.
Högströms Golvläggare

Vad innebär yrket som golvläggare?

Det är ett fritt och varierande arbete. Det är allt från att riva till att lägga parketter, slipa golv och lägga plastmattor i våtrum. I mitt yrke innebär det även att få träffa mycket folk, man stöter på både privatpersoner och byggarbetare.

Hur ser en vanlig arbetsdag som golvläggare ut?

En vanlig dag som golvläggare ser olika ut beroende på vilket projekt man håller på med. Men oftast åker man ut till projektet och river och spacklar, på eftermiddagen kanske man mäter och kapar golv för att sedan lägga ut det. 

Vad är mest givande med yrket som golvläggare?

Det är snabba resultat, man kan komma in en förmiddag till ett projekt med en tråkig matta, och så river man ut den för at lägga nytt golv på en dag. Sen tycker jag att det är trevligt att få träffa mycket folk. 

Hur hittade du till yrket som golvläggare?

Jag gick en treårig bygglinje på gymnasiet, efter det gjorde jag lumpen och direkt efter det började jag arbeta som golvläggare.

Vem skulle du rekommendera till yrket som golvläggare?

Alla ungdomar som är intresserade av att arbeta inom byggbranschen, det finns inte en enda golvläggare som är skicklig som inte har ett arbete.