Jobbet som målare

Presterar du bra med frihet under ansvar, då kan målare vara en passande roll för dig. Alicia Andersson Rimnell är målare på Mästarna och berättar mer om vad yrkesrollen innebär.
Målare

Vad innebär det att vara målare?

För mig innebär det att man får vara kreativ, knyta kontakter, ha mycket eget ansvar och samverka med olika människor både från andra yrkesgrupper och kunder men även jobba ensam i perioder.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Arbetsdagarna kan se olika ut men varje dag är det planering och förberedelser för det jobb man ska utföra.

Vad är mest givande med att vara målare?

Att det är så varierande då man får vara på nya platser och träffa olika människor, att det är ett väldigt fritt arbete, att man får göra bra jobb med ett snyggt resultat och känna yrkesstolthet när man är klar. Uppskattar även att det är ett fysiskt arbete.

Hur hittade du till yrket som målare?

Jag har målare i släkten som varit anställda och drivit eget företag så jag fick upp ögonen för yrket tidigt och har alltid varit mer praktiskt lagd och velat jobba inom ett hantverksyrke. Måleri var perfekt då det är så många olika moment.

Vem skulle du rekommendera till yrket som målare?

Jag skulle rekommendera personer som trivs med att jobba både i grupp men även självständigt och som kan ta eget ansvar. Någon som är flexibel, social och öppensinnad.

Hur blir man målare?

Låter målaryrket som något som skulle passa dig? Ta del av våra tips på hur du kan bli målare!

Our Culture