28 apr 2022

John Strand tillträder som ny vd och koncernchef på Layer Group

Layer Groups styrelse har utsett John Strand till vd och koncernchef och efterträdare till Jonas Danielsson. John tillträder den 1 maj 2022.

Johnstrand Nyheter
John Strand (Foto: Carin Tellström)

Sedan Layer Group bildades 2020 har Jonas Danielsson varit vd och koncernchef och under hans ledning har vi gjort en omfattande tillväxt- och förvärvsresa. Jonas har nu själv valt att stiga åt sidan för att låta John fortsätta utveckla koncernen. Uppdraget är att leda Layer Group på den resa som är påbörjad men också att intensifiera arbetet med att strukturera koncernen inför framtiden. Fokus kommer fortsatt vara på att förvärva fler fina bolag men även att söka vägar för att ytterligare förbättra lönsamhet, kvalitet och effektivitet.

John inledde karriären i entreprenadföretaget One Nordic men kommer närmast från ett uppdrag som vd för Nobina Travis AB. Tidigare har han även varit vd för bland annat Merresor, Flygbussarna och Snälltåget och har stor erfarenhet av offentliga upphandlingar.

-Layer Group har på bara två år blivit en stor aktör på marknaden, där ett stort fokus legat på förvärv. Jag ser fram emot utmaningen att fortsätta den påbörjade resan men också på att identifiera utvecklingsområden. Tillsammans med kollegor på Layer Groups bolag runt om i Sverige så ser jag stora potential inför framtiden, säger John Strand.

Det är också glädjande att meddela att Jonas Danielsson fortsätter på Layer Group där han i sin nya roll, senior advisor, kommer att fokusera på förvärv och verksamhetsutveckling.

-Efter två intensiva och otroligt roliga år blickar jag tillbaka på den här resan med glädje och kanske en viss känsla av stolthet utav vad vi gemensamt har åstadkommit. Det har varit en tuff, men framför allt rolig, tid som jag haft tillsammans med alla inblandade där jag fått vara med att starta och bygga upp Layer Group till Sveriges största ytskiktsbolag, som vi de facto är idag. Men allt har sin tid. Och nu är Layer Group redo för att ta nästa strategiska kliv och rustas för nästa utmaning. Jag kommer med varm hand lämna över ansvaret till John, som med mig som nära samarbetspartner, ska påbörja uppgiften att göra Layer Group till Nordens största ytskiktsbolag, säger Jonas Danielsson.

-Vi välkomnar John Strand till Layer Group och ser fram emot ett givande samarbete. Vi är övertygade om att John är rätt person att leda bolaget i denna fas av bolagets utveckling. Samtidigt riktar vi ett stort och hjärtligt tack till Jonas Danielsson för hans dedikerade arbete med att forma Layer Group, säger Lars Österberg, ordförande i Layer Group.