15 aug. 2022

Kimmos Måleri målar 25-våningshus i Eriksberg

På en kulle i Eriksberg, med panoramautsikt över Göteborg, reser sig en 25 våningar hög byggnad. Byggnaden har fått namnet Kronjuvelen eftersom den unika arkitekturen med snedställda former påminner om formen på en diamant. Här har Kimmos Måleri i ett års tid målat samtliga 176 lägenheter.

Kimmos Eriksberg7

Sedan sensommaren 2021 har Kimmos Måleri haft målare på plats i Kronjuvelen, precis i närheten av Göta älv. Höghuset är den i särklass högsta byggnaden i stadsdelen Eriksberg och kommer erbjuda fina vyer till de kommande bostadsrättsinnehavarna. Byggnadens industriella karaktär är inspirerad från området där gamla varvsbyggnader utgör en del av utsikten. Utseendet blir också en slags hyllning till den silo som tidigare stod på Kronjuvelens plats.

Kimmos Måleri är vana vid att hantera stora projekt och målar totalt ungefär 400 lägenheter om året. Det är byggnaden i sig som gör det här projektet unikt.

-Vi har aldrig tidigare jobbat i ett höghus med så här många våningar så det är en ny erfarenhet för oss. För att få ett bra flyt i arbetet har vi hela tiden arbetet på två vångar, för att kunna alternera mellan torktider, säger Michael Assmundsson, projektledare på Kimmos Måleri och för Kronjuvelen.

De boende kan bland annat se fram emot en restaurang, gemensam takterrass och relaxavdelning i höghusets översta våning. De övre boendevåningarna innehåller färre, men större lägenheter med panoramafönster. Tillträde beräknas vara under hösten/vintern och Kimmos Måleri håller nu på att avsluta sitt arbete med Kronjuvelen.

 

Michael Assmundsson

Projektledare Michael Assmundsson     Kronjuvelen Eriksberg
  

Göta Älv     Kronjuvelen i solljus