9 dec. 2021

Kimmos Måleri AB - vårt 18:e bolag i gruppen

Kimmos Måleri i Borås blir det 18:e bolaget som ansluter till Layer Group och bidrar därmed till vår fortsatta tillväxt som marknadsledande företagsgrupp inom ytskiktstjänster.

Handslag med Kimmos
Jonas Danielsson (vänster) and Hugo Tullberg Wengholm (höger), Layer Group, med Maritta och Kimmo Komulainen, Kimmos Måleri.

Med Kimmos Måleri kopplar vi ett starkt grepp om marknaden i Västra Götaland, där vi sedan tidigare är representerade via Högsbogruppen och deras fyra måleribolag. Kimmos Måleri omsätter cirka 40 MSEK och deras 50 medarbetare utgår från Borås och Göteborg och utför målningsarbeten och totalentreprenader. Deras kunder består av ledande bygg- och fastighetsföretag, offentliga sektorn och privatpersoner.


-När vi förstärker vår närvaro i Västra Götaland är Kimmos Måleri det självklara valet för vår redan starka grupp. Med deras tydliga inriktning på nyproduktion och deras väl inarbetade varumärke är Kimmos Måleri ett välkommet komplement till våra verksamheter i regionen, säger Jonas Danielsson, vd och koncernchef på Layer Group.


-Att bli en del av Layer Group känns inspirerande, tryggt och fantastiskt bra. Det är rätt i tiden och vi gillar att man i Layer Group kan kombinera det lokala bolagets flexibilitet och varumärke, med styrkan man får av att tillhöra en större koncern. Gemensamt kan vi driva branschen framåt, där vi dotterbolag fortsätter verka på den lokala marknaden och där Layer Group kan bidra till hela gruppens utveckling, säger Maritta och Kimmo Komulainen, ägare Kimmos Måleri.