18 maj 2022

Layer Group fortsätter att växa med måleri- och golvverksamhet i norra Sverige

Layer Group fortsätter att växa med måleri- och golvverksamhet i Norra Sverige, med Arne Lundquist Måleri och Concreto Golvteknik i Luleå, Umeå och Boden.

Arne Lundquist
Robert Söderberg, John Strand, Niclas Söderberg, Kåre Sundström, Hugo Tullberg Wengholm och Robert Selberg.

Norra Sverige är en växande region med stort behov av ytskiktstjänster. Under hösten 2021 kunde vi välkomna Lundquistgruppen i Umeå till koncernen och nu är vi glada att välkomna Arne Lundquist Måleri och Concreto Golvteknik med måleri och golvverksamhet, till Layer Group.

Arne Lundquist Måleri grundades redan 1957 och är idag en av norra Sveriges mest anlitade målerifirmor. Bolaget kombinerar nyproduktion och ramavtal inom måleri, dessutom har de en väl etablerad golvverksamhet i dotterbolaget Concreto Golvteknik som blir ett bra tillägg i Layer Groups satsning inom golvsegmentet.

Arne Lundquist Måleri har byggt upp en stor verksamhet i Norrland med en bra marknadsposition och brett tjänsteutbud. Tillsammans med Layer Groups nuvarande bolag i regionen ger de oss en tydlig position som marknadsledare i en region där det händer mycket de kommande åren och det finns fina möjligheter för samarbeten mellan bolagen.

-Arne Lundquist Måleri och Concreto Golvteknik befinner sig i en växande region med stora investeringar och hög tillväxt. Vi tycker att de fyra ägarna Niclas Söderberg, Kåre Sundström, Robert Selberg och Robert Söderberg har byggt en fin verksamhet som passar väl in i Layer Group och ser fram emot bra samarbete mellan Layer Groups existerande bolag i regionen, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

-Vi ser positivt på att bli en del av Layer Group. Det ger stabilitet att vara en del i en större grupp och det säkerställer bolagens framtid och ger trygghet för personalen, vilket har varit viktigt för oss. Att vara en del av Layer Group gör också att vi tillsammans kan ta vara på de fantastiska tillväxtmöjligheter i regionen som finns. Det ska bli spännande att vara med och skriva framtiden för ytskiktsbranschen i Sverige och driva utvecklingen framåt, säger Niclas Söderberg, Robert Söderberg, Kåre Sundström och Robert Selberg.