2 nov. 2022

Layer Group fortsätter att stärka sin position i Skåne när Palmkvist Måleri i Malmö förvärvas till gruppen

Det Malmöbaserade måleriet, Palmkvist Måleri, är ett välrenommerat bolag med god kompetens inom bland annat renovering, service och underhåll samt nyproduktion. Vd, Freddy Olofsson, leder bolaget förtjänstfullt och har skapat en stark grupp av medarbetare och skickliga målare. Layer Group förvärvar 100% av aktierna men Palmkvist Måleri behåller sitt etablerade varumärke, och starka lokala förankring.

Palmkvist Måleri
Hugo Tullberg Wengholm, COO, M&A & affärsutvecklingschef Layer Group, Freddy Olofsson, vd, Palmkvist Måleri och Jonas Danielsson, senior advisor, Layer Group.

- Vi ser fram emot att välkomna Palmkvist Måleri till gruppen och de samarbetsfördelar som de kommer skapa tillsammans med våra andra bolag i regionen. Det är ett välskött bolag där alla är noga med kvaliteten i sina projekt. Freddy Olofsson har en känsla för att välja rätt uppdrag, och har medarbetare som vet hur de ska utföra arbetena på ett professionellt och effektivt sätt för att få nöjda kunder och god lönsamhet, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

De tre skånska bolagen Ekbladhs, Stoby och Svensson o Son ingår sedan tidigare i vår grupp och vi säkrar därmed ytterligare Layer Groups marknadsledande position och starka närvaro i Skåne, i synnerhet i Malmö och närliggande städer. Redan idag har Palmkvist Måleri ett väl fungerande samarbete med Ekbladhs Måleri och framgent ser vi stor potential för ett nära samarbete mellan samtliga skånebolag. Palmkvist Måleri blir ett mycket bra komplement i vår södra region och kommer tillföra stor kompetens till hela gruppen.

-Det känns spännande och kul att nu vara en del av Layer Group. Det kommer ge trygghet, stabilitet och styrka för oss på Palmkvist Måleri, och vi ser fram emot nya utmaningar tillsammans, säger Freddy Olofsson, vd Palmkvist Måleri.

Palmkvist Måleri startades som enskild firma 1999 av Andreas Palmkvist. Namnet övertogs sedan i ett aktiebolag 2004, med Andreas Palmkvist och Freddy Olofsson som ägare. Sedan 2018 är Freddy Olofsson ensam ägare i Palmkvist Måleri AB. Bolaget består idag av 25 medarbetare och arbetar med bland annat renoverings-, service- och underhållsmålning samt utvalda nyproduktionsuppdrag. Deras goda kundrelationer skapar återkommande uppdrag hos privata fastighetsbolag, företag, bostadsrättsföreningar och konsumenter.