17 feb. 2022

Layer Group intar Blekinge och Kalmar län

Med sin starka position i framför allt Blekinge är Wahlqvist Måleri en eftertraktad aktör i vår koncern. Geografiskt är det ett mycket bra strategiskt förvärv då vi nu intar ett område där vi sedan tidigare haft ett begränsat fäste. Samtidigt är det ett högkvalitativt och fint bolag som blir en del av vår grupp.

Handslag med Wahlqvist
Martin Strandberg, Wahlqvist Måleri, Hugo Tullberg Wengholm och Jonas Danielsson, Layer Group samt Jörgen Wahlqvist, Wahlqvist Måleri.

Bolaget grundades i Karlskrona 2004 och har idag över 40 anställda utspridda i deras verksamhetsorter Karlskrona, Nybro, Ronneby och Sölvesborg. De erbjuder tjänster inom traditionellt måleri till kommuner, fastighetsbolag och privata fastighetsägare.

I Wahlqvist Måleri får vi ett bolag som kan vara med och skapa synergier för vår koncern, både geografiskt och med sättet de arbetar. De har ett intressant processtänk och framskjutna positioner inom digitalisering, som kan tillföra värde till vår grupp.

- Det är mycket glädjande att vi nu etablerar oss i Blekinge och Kalmar län. Att det är tillsammans med Wahlqvist Måleri som vi bryter ny mark känns både tryggt och inspirerande. Det är ett måleriföretag med moderna arbetsflöden som visar goda resultat tack vare investeringar i sina medarbetare och en digitaliserad vardag. Jörgen Wahlqvist, vd på Wahlqvist Måleri, är både engagerad och driven och kommer vara en stor tillgång i vår grupp med drivna entreprenörer, säger Jonas Danielsson, vd och koncernchef på Layer Group.

- Vi är glada över att få bli en del av Layer Group och vara med i deras utveckling. Jag ser själv fram emot att arbeta tillsammans med den starka företagsgrupp som Layer Group bildar och att samtidigt få fortsätta att arbeta med fokus på våra kunder och duktiga medarbetare. Wahlqvist är det lokala bolaget med styrkan man får av att tillhöra en större koncern. En trygghet för både medarbetare och kunder, säger Jörgen Wahlqvist, VD på Wahlqvist Måleri.