5 maj 2022

Layer Group växer inom golvsegmentet i Gävle

Layer Group förvärvar Högström Golv, som blir det första fristående golvbolaget i koncernen.

Högströms Golv
Håkan Vahlund, Hugo Tullberg Wengholm, Jesper Lindh, John Strand, Magnus Högström och Jonas Danielsson.

Högström Golv utför golvarbeten huvudsakligen med ramavtal och som underentreprenör åt byggföretag. De har även avtal med större fastighetsbolag och försäkringsbolag. Bolaget grundades 2004 av Magnus Högström, som fram tills nu varit delägare tillsammans med Håkan Vahlund och Jesper Lindh.

Med Högström Golv som språngbräda ser vi stora möjligheter att växa inom golvsegmentet och vi hoppas kunna attrahera fler golvbolag av samma kaliber till Layer Group.

-Högström Golv har en fin kombination av duktiga medarbetare, stort driv och uppvisar en fin lönsamhet över tid. Magnus, Håkan och Jesper utgör ett bra och väloljat team, tillsammans med ekonomi- och platschefen, Sophie Hedblom. Vi ser framför oss goda samarbeten mellan Högströms Golv och våra befintliga bolag inom regionen, inte minst inom ramavtal, där Högströms Golv redan gör ett framgångsrikt arbete, säger Jonas Danielsson, Senior Advisor Layer Group

-Att bli en del av Layer Group passar oss väldigt bra just nu. Vi blir starkare tillsammans och får en möjlighet att ta Högström Golv till nästa nivå. Att som en del av Layer Group vara med och göra en satsning inom golvsegmentet är något vi ser fram emot och vi hoppas på att fler branschkollegor ansluter sig till vår grupp. Det blir kul med en aktör som Layer Group, som vill driva utvecklingen med oss, säger Magnus, Håkan och Jesper på Högströms Golv.