6 juli 2022

Mästarna Vision AB blir en del av Layer Group, och därmed etablerar vi oss i Östersund, Sundsvall och Härnösand

Vi knyter ihop vår verksamhet längs Sveriges norra kust, och tar samtidigt mark in i landet i Jämtlands län. Vår ambition att ”växa med lokala mästare” realiseras i dubbel bemärkelse när nu Mästarna, med sitt breda tjänsteutbud och långa historik, blir en del av Layer Group.

Mästarna
Jonas Berglund (Mästarna), Jonas Danielsson (Layer Group), Hugo Tullberg Wengholm (Layer Group), Agneta Qvick (Mästarna), Hans Tjernberg (Mästarna), Tomas Lindbäck (Mästarna), John Strand (Layer Group) och Åke Zetterberg (Mästarna).

Mästarna är en koncern med fyra dotterbolag och cirka 90 anställda. De har många år i branschen och erbjuder en lång rad tjänster inom måleri, fasad, golv och rostskydd. Kunderna består främst av offentliga verksamheter, större och mindre fastighetsbolag, industrier samt privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Sundsvall där Layer Group nu får ett starkt fotfäste, inte minst tack vare det inarbetade varumärket Mästarna, som är en kvalitetsstämpel i deras verksamhetsområden. Bolagets andra enheter är etablerade i Östersund och Härnösand och tillsammans är de ett kompetent team som kommer tillföra entreprenörskap, ordning och reda, innovation och smarta lösningar till Layer Group.

-Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för oss där vi knyter an mellersta och norra Sverige för att ytterligare förbättra samarbetet mellan våra bolag, samtidigt som vi etablerar oss i nya regioner. Mästarna är en väletablerad och professionell koncern, som har bra positioner på sina respektive marknader och ett bra samarbete bolagen emellan. Deras ledning och medarbetare har gjort ett gott intryck och vi välkomnar dem alla till Layer Group, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

-Det känns stort att få bli en del av Layer Group! Det tryggar framtiden för våra fantastiska medarbetare och kunder i Jämtland och Västernorrland. Vi ser fram mot att vara med och växa med Sveriges största ytskiktsföretag där vi kommer att "sätta färg på tillvaron" tillsammans med övriga bolag i Layer Group, säger Tomas Lindbäck, vd Mästarna Vision AB.