14 jan. 2021

Nordic Surface Group (numera Layer Group) ingår partnerskap med Litorina och Bragnum Invest

Nordic Surface Group (numera Layer Group) som består utav sex lokala och marknadsledande ytskiktsföretag i Sverige, ingår partnerskap med investeringsbolagen Litorina och Bragnum Invest.

Logotype Litorina och Bragnum Invest

Litorina och Bragnum Invest kommer stötta företagsgruppens ledning och lokala entreprenörer under vår fortsatta kraftiga tillväxt och i ambitionen att konsolidera marknaden. Verksamhetsbolagen behåller ett fortsatt betydande ägande i gruppen.

- Vi imponeras av de marknadsledande bolagen som utgör företagsgruppen och ser fram emot att stötta både ledningen och entreprenörerna i deras mål att bli rikstäckande mästare. I ett partnerskap med dem, kommer vårt fokus att vara på fortsatt tillväxt i en fragmenterad marknad, säger Mattias Letmark, partner, Litorina.

Litorinas investering görs tillsammans med Bragnum Invest, som har betydande expertis från byggtjänstindustrin. Per Leopoldsson och Petter Håkanson, som har relevant bakgrund från olika roller inom Bravida, Instalco och Assemblin, fortsätter sitt engagemang i den nya styrelsen tillsammans med Litorina och Bragnum Invest.

- Vi ser fram emot att ingå partnerskap med Litorina och Bragnum Invest. De bidrar med betydande kunskap och de finansiella resurser som krävs för att främja vår snabba expansion och resa till att bli marknadens ledande affärspartner och arbetsgivare, säger Jonas Danielsson, vd och koncernchef, Nordic Surface Group (numera Layer Group).

Mer om Litorina
Litorina, grundat 1998, investerar i nischade och marknadsledande företag med huvudkontor i Norden. De ingår partnerskap med ledningsgrupper och entreprenörer som vill uppnå sina bolags fulla potential. Litorina strävar efter att bygga större, bättre och mer hållbara bolag genom att bidra med relevant erfarenhet, kunskap, passion och resurser för att öka tillväxt.

Mer om Bragnum Invest
Bragnum Invest är ett Sverigebaserat investeringsbolag vars fokus är att investera i små och medelstora nordiska bolag. Fokus ligger på att skapa betydande och hållbara värden genom en tydlig agenda och ett starkt samarbete med andra ägare och nyckelanställda. Bragnum Invest har stor erfarenhet från bygg- och tjänstesektorn.