6 sep. 2022

Stärkt verksamhet i norra Norrland

Bolagsgruppen Procidens Group som består av Pitedalens Måleri, Procidens Golv och Procidens Måleri blir en del av Layer Group, och därmed stärker vi gruppen med väletablerade bolag och ett fint team i norra Norrland.

Procidens
Hugo Tullberg Wengholm, Layer Group, Ambjörn Karlsson, Procidens Group, Jonas Danielsson, Layer Group. Christoffer Granberg, Procidens Group och John Strand, Layer Group

Procidens Group, som grundats av vd Ambjörn Karlsson, har sina verksamhetsområden i och kring Piteå, Arvidsjaur och Älvsbyn, där de har en stark position på marknaden och en bra kundbas. Sedan 2020 har Christoffer Granberg som är arbetschef också klivit in som delägare, och tillsammans driver de Procidens Group framåt med entreprenörsanda och ordning och reda. Pitedalens Måleri och Procidens Måleri har fina ramavtal med allmännyttan, bostadsbolag och fastighetsägare i regionen, och ramavtalsvolymen utgör en stor andel av omsättningen, vilket ger trygghet för framtiden. Procidens Golv inriktar sig mot golvläggning som också inkluderar slipning och polering av betonggolv. Bolagen är aktiva i en region med kraftig expansion, något som gynnar både dem och företag i branschen.


- Vi är glada över att kunna knyta till oss Procidens Group med Ambjörn Karlsson, Christoffer Granberg och deras starka team. Gruppen består av välskötta bolag som kommer passa väl in i vår koncern, både kulturmässigt och på ett mer strategiskt plan. Vi har två etablerade bolag i regionen sedan tidigare och med tillägget av Procidens Group kommer vi få stora samarbetsfördelar. Vi kommer dessutom får en framträdande position i en region under stor utveckling, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.


- Vi ser fram emot att bli en del av en stark grupp med drivna entreprenörer, samt att få en stabil ägare i Layer Group. Vi hoppas kunna växa oss ännu starkare på vår lokala marknad och utveckla oss som bolag. Detta kommer att ge trygghet och mervärde för våra medarbetare och samarbetspartner i ett längre perspektiv. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta vår resa framåt tillsammans med Layer Group, säger Ambjörn Karlsson och Christoffer Granberg.