29 maj 2020

Stora ambitioner när Nordic Surface Group bildas

Tre ledande aktörer i ytskiktsbranschen, Stoby Måleri AB, Ekbladhs Måleri AB och Bruske Måleri AB, ingår partnerskap med investeringsbolaget Capillar och bildar företagsgruppen Nordic Surface Group (numera Layer Group). Syftet är bland annat att stärka erbjudandet för kunder och medarbetare, med ambitionen att bli Sveriges ledande ytskiktsföretag.

Logotyper Stoby, Ekbladhs och Bruske

Gruppen erbjuder en stor bredd av ytskiktstjänster, i huvudsak inom måleri och golvläggning men även andra tjänster som plattsättning, fasadrenovering och brandskyddsbeläggning.

Gruppens fokus ligger inom underhållstjänster och den totala omsättningen uppgår till ca 730 miljoner kronor. Bolagen kommer med samma varumärke och organisation fortsätta att bedriva sina verksamheter. Gruppens verksamhet ska ha en stark prägel av decentraliserat beslutsfattande och entreprenörskap, men även ta vara på synergier inom en mängd områden som möjliggörs genom att tillhöra en större sammanhängande grupp.

- Att nu ta detta steg känns helt rätt för Stoby. Ytskiktsbranschen står inför en konsolidering driven bland annat av en ökad professionalisering inom byggbranschen, och Stoby vill ta en ledande roll i denna omvandling. Capillar besitter stor erfarenhet av att sammanföra och utveckla företagsgrupper som denna, och tillsammans ökar vi våra möjligheter att stärka vår kompetens och konkurrenskraft, säger Stefan Olsson, vd, Stoby.

Jonas Danielsson tillträder som vd och koncernchef för Nordic Surface Group (numera Layer Group). Jonas är en långvägare i branschen med ledande befattningar inom Sandå och senast i Timblads Måleri. Styrelsen leds av Per Leopoldson, med över 30 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen, bland annat som CFO i Bravida och styrelsemedlem i Instalco och SBC.

Capillar innehar drygt 50 procent av aktierna i företagsgruppen. Nuvarande ägare i verksamhetsbolagen behåller således ett fortsatt betydande ägande.

Mer om verksamhetsbolagen

Stoby Måleri AB är södra Sveriges största ytskiktsbolag med fokus på underhållsmåleri, och har ca 400 medarbetare.

Ekbladhs Måleri AB är västra Skånes ledande ytskiktsbolag med fokus på entreprenader, och har ca 100 medarbetare.

Bruske Måleri AB är ett av Stockholms äldsta och mest renommerade måleriföretag med fokus på underhållsmåleri, och har ca 90 medarbetare.