11 feb. 2022

Vi fortsätter växa i Mälardalen

Idag blir Lönnbergs Måleri och Lönnbergs Fönster i Eskilstuna en del av Layer Group. Därmed stärker vi vår närvaro i Mälardalen med både måleri- och fönsterverksamhet.

Robert och Maria
Robert Lönnberg och Maria Blomkvist

Mälardalen är ett område med stark tillväxt, hög inflyttning, nybyggnation och ett starkt näringsliv. Tillsammans med våra verksamheter i Västerås, Örebro och Stockholmsområdet får vi nu en fin position i regionen, där Lönnbergs kompletterar oss med en roll som marknadsledare i Eskilstuna med närområde.

Lönnbergs startade sin verksamhet 1998 och har sedan dess utvecklats till en ledande aktör i Eskilstuna. Bolaget utför både måleriarbeten samt fönsterrenovering. Inom måleri arbetar Lönnbergs med traditionellt måleri med många stora ramavtalskunder i allmännyttan samt nyproduktion. Fönsterverksamheten är fokuserad på att renovera träfönster och därmed modernisera och förlänga livslängden på dem, vilket bidrar till lägre energiförbrukning i fastigheterna. Fönsterverkstaden kommer kunna arbeta tätt ihop med Layer Group-bolag i regionen.

-Lönnbergs Måleri och Lönnbergs fönster har under ägaren Robert och vd:n Marias regi haft en väldigt fin utveckling de senaste åren och vi ser fram emot att de ska bli en del av Layer Group. De vill mycket, har bra idéer på hur vi kan samverka i regionen och kommer passa bra in i Layer Group-familjen. Det är också kul att välkomna vår första kvinnliga dotterbolags-vd i gruppen. Maria Blomkvist som gör ett väldigt bra arbete med att leda Lönnbergsföretagen tillsammans med grundaren Robert, säger Jonas Danielsson, vd och koncernchef i Layer Group.

 -Jag är stolt över vad vi har åstadkommit och är angelägen om att fortsätta leverera våra tjänster. Att vara en del utav Layer Group ligger väl i linje med vår ambition om utveckling och tillväxt. Med våra nya kollegor inom Layer Group-familjen kan vi förstärka vår position både geografiskt och kompetensmässigt, säger Maria Blomkvist, vd Lönnbergsföretagen.

Jag ser fram emot med att arbeta tillsammans med den starka företagsgrupp Layer Group bildar, det ger synergier, nya möjligheter och blir ett spännande nästa steg för vår företagsgrupp. Vi kommer att fortsätta vår mission med att leverera energismarta fönsterlösningar som ger ökad boendekomfort. Eftersom vår ”fönsterfabrik” i Eskilstuna ligger strategiskt bra till i Mälardalen så ser jag fram emot att jobba tillsammans med de andra bolagen i Layer Group och att vi tillsammans kan erbjuda kunderna mängder av nyrenoverade fönster, säger Robert Lönnberg, grundare och verksam i bolagen.