14 juni 2022

Layer Group stärker sin position i Skåne med plattsättningsbolaget Stenmontören

Stenmontören ansluter till Layer Group och fortsätter sin verksamhet, under sitt etablerade varumärke, inom plattsättning med kakel- och klinkerarbeten i Helsingborg med omnejd.

Stenmontören
Hanna Bornander, vd och Lars Pålsson, grundare

Tillsammans med Ekbladhs i Landskrona, som är en del av koncernen sedan 2020, blir Layer Group ledande inom plattsättning i västra Skåne. Stenmontören är mycket skickliga på att driva plattsättningsprojekt och specialiserar sig på framför allt nyproduktion. Stenmontören kommer att komplettera existerande bolag i Layer Group väl och generera stora samarbetsvinster.

Lars Pålsson som är grundare och Hanna Bornander som är vd har hittills ägt och drivit bolaget tillsammans. De har gjort ett mycket bra arbete och sett till att bygga bra kundrelationer, en kompetent personalstyrka och genererat en hög lönsamhet i bolaget. De arbetar resurseffektivt och har skapat en organisation som är skickliga på att driva plattsättningsprojekt. Både Lars och Hanna kommer att fortsätta arbeta operativt i bolaget, vilket är oerhört positivt.

-Jag imponeras över Stenmontörens driv och fokus på kvalitet. De jobbar med rätt sorts kunder, har en klok prissättning och driver bolaget på ett effektivt sätt med kompetent personal. Det är glädjande att välkomna ett bolag med en ledare som Hanna Bornander, med mycket driv och energi. Att dessutom Lars Pålsson är med, både operativt och som mentor, är en trygghet då han har byggt upp bolaget från grunden, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

-Det känns både spännande och inspirerande att vi nu blir en del av Layer Group. För oss är det viktigt att vårt varumärke, Stenmontören, fortsätter leva med en ny, seriös ägare och att och vi och våra medarbetare kan arbeta vidare i ett större sammanhang med den trygghet det innebär, säger Lars Pålsson och Hanna Bornander.