16 nov. 2022

Vi expanderar inom industrifärg och välkomnar Jönköpingsföretaget Nordial Adhesive till gruppen

Nordial Adhesive, som är specialiserade på industrilim, förvärvas som dotterbolag till Tinter och kommer stärka Layer Groups affärsområde industrifärg. Tidpunkten för förvärvet kunde inte varit bättre. Tinter som är i färd med att etablera sig i Jönköping kan nu samverka denna nystart med Nordial Adhesive.

Nordial
Niklas Folkesson, vd Tinter, Jonas Danielsson, senior advisor Layer Group, Nicklas Lindqvist, vd Nordial Adhesive och Hugo Tullberg Wengholm, COO, M&A och affärsutvecklingschef Layer Group.

-Vi känner stor glädje över att kunna välkomna Nordial Adhesive till oss på Tinter. Våra bolag kompletterar varandra på ett otroligt bra sätt och med deras produkter kan vi nu erbjuda hela sortimentet på limmarknaden. Vår startsträcka i Jönköping kommer att bli kortare, och att vi dessutom får ta del av Nicklas Lindqvist stora kompetens ser vi som ytterligare en vinst, säger Niklas Folkesson, vd, Tinter.

-Nordial Adhesives vd, Nicklas Lindqvist, är en väldigt driven och duktig entreprenör som på egen hand driver hela bolaget. Vi har redan sett prov på hur bra samarbeten han och bolaget kommer att ha med Tinter. Vi ser fram emot att introducera Nicklas för resten av industrifärgsteamet, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

Förvärvet går hand i hand med Layer Groups satsning inom affärsområdet industrifärg, där vi sedan tidigare har Tinter i Göteborg och Skövde, samt Stoby Industri i Hässleholm. Våra limverksamheter bildar ett undersegment till industrifärg och här hittar vi nu Nordial Adhesive och även Tinters limverksamhet i Kållered. Med Nordial Adhesive tillförs ett produktsortiment inom förpackningslim som vi tidigare saknat och de kompletterar därmed våra verksamheter på ett utmärkt sätt.

- Jag ser fram emot att bli en del av Tinter och Layer Group. Tillsammans blir vi en större, starkare och mer attraktiv leverantör av industrilim. Genom fusionen har vi nu tillgång till en stark varumärkesportfölj och blir således en mer komplett leverantör som kan tillgodose våra kunders olika behov av limapplikationer på flera marknader, säger Nicklas Lindqvist, vd, Nordial Adhesive.

Om Nordial Adhesive
Nordial Adhesive har haft en god tillväxt sedan starten 2005 och omsätter idag cirka 15 MSEK på årsbasis. De erbjuder ett brett limsortiment och utvecklar kundanpassade lösningar. I Jönköping finns ett lager för snabb distribution till kunderna som är spridda över hela Skandinavien, Polen och Baltikum.

Nordial Adhesive logo