2 mars 2022

Traditionsrika Willéns Måleri AB stärker gruppen

Vi välkomnar ytterligare ett framgångsrikt måleri till vår grupp genom Willéns Måleri AB. Det är ett bolag där familj och ordning och reda har varit bärande faktorer i två generationer.

Kjell Willén och Peter Willén
Kjell Willén och Peter Willén

Willéns Måleri grundades på 1960-talet av Kjell Willén, som än idag är verksam i bolaget, även om det numera drivs av sonen och vd:n Peter Willén. Med sina 30 medarbetare är Willéns Måleri verksamma i Kumla och Örebro med närområde. Huvudsysselsättningen består av måleriarbeten på nyproduktioner men de utför även en del underhåll åt byggföretag, kommuner och industrier. Det är ett traditionsbundet bolag som visar återkommande fina resultat.

Willéns Måleri kommer att komplettera vårt befintliga dotterbolag Krafft Måleri i Örebro på ett mycket bra sätt och bolagen ser positivt på ett samarbete när de båda nu tillhör Layer Group. Tillsammans blir de marknadsledande i en region som har hög befolkningsökning och ett stabilt behov av nya bostäder.

- Det är med öppna armar vi tar emot ett bolag som Willéns Måleri. De bevisar att man med bra personal, noggrannhet och rätt inställning kan leverera stabilitet och fantastiska resultat även om man inte har det senaste affärssystemet. Det är den här typen av drivkraft vi vill ha i vår grupp, säger Jonas Danielsson, vd och koncernchef på Layer Group.

- Vi ser fram emot att komma in i Layer Group och kunna vidareutveckla Willéns Måleri med kollegor i branschen. Framtiden ser ljus ut och vi ser fram emot att bli en del av en större grupp som kan ge oss styrka och stabilitet, säger Peter Willén, vd Willéns Måleri, och grundare Kjell Willén.