24 jan. 2023

Återförenade i Layer Group

Lundquist (Umeå) och Måleri Lundquist (Luleå) var under flera år verksamma i samma bolagskoncern, innan de gick skilda vägar som två helt separata bolag. Nu har de två norrlandsbolagen återförenats i Layer Group.

Längs med kuststräckan mellan Umeå och Luleå, upp till Boden och Älvsbyn fanns tidigare Lundquist Måleri etablerat på varje ort. 1999, när ägarna till bolaget närmade sig pension, beslutade de sig för att sälja aktiebolag på varje verksam ort. Lars Persson och Niclas Söderberg gick då från att vara platschefer till att bli företagsledare och ägare. Sedan dess har Lars Persson, tillsammans med kollegor, drivit och fortsatt utveckla Lundquist i Umeå till ett framgångsrikt måleri, som också erbjuder tjänster inom golv, industrigolv, blästring, fasad- och taktvätt.

I Luleå tog Niclas Söderberg, tillsammans med kollegor, över Måleri Lundquist Luleå, Boden och Älvsbyn. Niclas är än idag verksam som vd, men delade tidigare ägarskapet med Robert Selberg, Kåre Sundström och Robert Söderberg. Tillsammans driver de en av Sveriges mest anlitade målerifirmor och har även startat dotterbolagen Concreto golvteknik i Boden och Umeå.

I september 2021 anslöt Lundquist Umeå till Layer Group och vi tog därmed det första klivet in i Norrland. Detta var en väl medveten strategi för gruppen då regionen är i en spännande fas med stor utveckling. Året efter, i maj 2022, kunde vi välkomna även Måleri Lundquist Luleå till gruppen, vilket har stärkt vår etablering i Norrland än mer. För Lundquist och Måleri Lundquist innebär detta att cirkeln är sluten och de två före detta kollegorna Lars och Niclas är nu återförenade i samma koncern.

-Jag och Niclas var kollegor fram till 1999, sedan dess har vi faktiskt mer eller mindre varit konkurrenter. Nu hamnar vi under samma paraply igen, vilket är roligt då vi känt varandra så länge. Jag har själv varit med och rekommenderat dem till vår grupp så det är väldigt glädjande att vi nu är återförenade, säger Lars Persson, vd Lundquist.

-Vår tidigare koncern, Lundquist Måleri, var väldigt tidiga med sitt konsolideringstänk och gemensamma arbetssätt. Vi insåg redan då att det var positivt att vara en del i ett större sammanhang. Det gör oss mindre sårbara, inte minst. Tillsammans med Måleri Lundquist, Sanfridssons Måleri och Pitedalens Måleri, som också blivit en del av Layer Group, har jag stora förhoppningar om att vi kan vara marknadsledande i Norrland, fortsätter Lars Persson.