28 apr. 2023

Ann-Helén Ljungberg blir HR- och kommunikationsdirektör på Layer Group

HR-direktör Layer Group

Ann-Helén Ljungberg tillträdde sin tjänst den 26 april och kommer att ansvara för koncernens HR- och kommunikationsarbete. Uppdraget innefattar ett långsiktigt arbete med företagskultur, ledarskaps- och medarbetarutveckling samt att säkerställa en kommunikationsstruktur som bidrar till koncernens framdrift.

Ann-Helén Ljungberg har gedigen erfarenhet både som HR-chef och andra ledande HR-befattningar inom olika branscher. Närmast kommer hon från en roll som HR-chef för Sandbäckens där hon byggt upp HR utifrån ett tänk att varje chef ska kunna hantera sina egna personalfrågor men på ett standardiserat sätt, för att förenkla gällande både lön och HR-administration. På tillväxtbolag är det också viktigt att säkerställa en bra kompetensförsörjning för att säkerställa framdrift i affären både vid personalförändringar och för att följa förändringar som sker på marknaden.

-Jag har haft några intensiva dagar nu på Layer Group och min plan är att få en bild av hur Layer arbetar för att säkerställa att jag kan bygga en struktur kring HR och kommunikation som dels efterfrågas, dels behövs. Jag tycker det är roligt att jobba med entreprenörer, där affären är så i fokus. Min initiala tid kommer jag lägga på att lära känna alla bolag, för att det ska bli så bra som möjligt, säger Ann-Helén Ljungberg

-I en verksamhet som vår, där medarbetarnas kompetens och driv är vår största framgångsfaktor, kommer Ann-Helén Ljungberg att vara en stor tillgång. Med henne på plats lägger vi i nästa växel vad gäller ett hållbart och långsiktigt arbete med både medarbetarutveckling och kompetensförsörjning, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

För frågor kontakta:
John Strand

Vd och koncernchef
john.strand@layergroup.se
070-233 07 69

Om Layer Group
Layer Group är Sveriges största företagsgrupp inom ytskiktstjänster och består av lokalt ledande företag med drivna entreprenörer och starka varumärken. Gruppen bildades i maj 2020 och är en rikstäckande aktör som kan erbjuda både större och mindre kunder konkurrenskraftiga tjänster inom främst måleri, golv och industrifärg.

Layer Group har idag cirka 1 600 medarbetare och omsätter 2,3 mdkr med närvaro i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, samt i stora delar av Finland. Layer Group ägs av entreprenörer samt de nordiska investmentbolagen Litorina och Bragnum Invest, som tillsammans är största ägare. Litorina och Bragnum är investmentbolag som investerar i mindre och medelstora bolag i Norden för att genom tillväxt, lönsamhetsförbättring och ökad professionalism utveckla dem till ledande inom sin bransch tillsammans med ledningen.