7 nov. 2023

Layer Group förvärvar Stig Erikssons Golv AB – och etablerar sig som en aktör inom golvsegmentet i Stockholm

Layer Group meddelar idag förvärvet av Stig Erikssons Golv AB och gör därmed sitt första insteg på golvmarknaden i Stockholm. På sikt skapar detta möjligheter för Layer Group att växa organiskt inom segmentet i storstadsregionen.


Mikael Holmgren, regionchef Layer Group, Pär Dässman, vd Stig Erikssons Golv och John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

-Vi välkomnar Stig Erikssons Golv AB och deras kunniga och erfarna team till Layer Group! Vi är särskilt glada över att få välkomna ett golvbolag med omfattande kompetens inom ramavtal och som riktar sig till samma kunder som våra befintliga Stockholmsbolag inom måleri och byggservice gör. Det bådar gott för vårt samarbete och kunderbjudanden inom gruppen, säger John Strand, vd och koncernchef, Layer Group.

Förvärvet av Stig Erikssons Golv AB är en viktig del av Layer Groups tillväxtstrategi, som syftar till att utöka serviceutbudet och stärka positionen som en ledande aktör inom ytskiktstjänster, främst inom måleri, golv och industrifärg. Genom att integrera Stig Erikssons Golv AB i sin portfölj av verksamheter kommer Layer Group att kunna erbjuda kunder i Stockholmsregionen en mer komplett service inom ytskikt. Det öppnar också upp för möjligheter att växa på en attraktiv marknad.

-Vi ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete. Detta kommer att gynna våra duktiga medarbetare samt våra kunder, säger Pär Dässman, vd, Stig Erikssons Golv AB.

Stig Erikssons Golv AB strävar efter att ligga i framkant inom branschen när det kommer till miljöhantering och arbetar strukturerat med dessa frågor. Med hjälp av Layer Group kan dessa frågor fortsätta drivas i ett större sammanhang då gruppens utveckling bygger på en gemensam grund där Layer Group bidrar med stöd, utveckling och ett ansvarsfullt hållbarhetsarbete. Engagemanget Stig Erikssons Golv AB visar i miljöhanteringen, men också i sina medarbetare, passar bra in i den modell Layer Group använder för gruppens väg framåt.

Logo

Om Stig Erikssons Golv AB
Stig Erikssons Golv AB har etablerat sig som en pålitlig aktör inom golvsegmentet med en imponerande erfarenhet som sträcker sig över fem decennier. Bolaget är specialiserat på golvläggning, mattläggning och underhållsarbete och arbetar huvudsakligen mot ramavtalskunder, och andra återkommande kunder så som fastighetsägare och byggare i södra Stockholm. I kundportföljen finns Stockholmshem, Hugebostäder, Bostadsstiftelsen Fonden och Hebabfastigheter. Med sina skickliga medarbetare och en årlig omsättning på 20 MSEK, har Stig Erikssons Golv AB vunnit kundförtroende genom sin höga servicenivå och förmåga att leverera resultat av högsta kvalitet.

För mer information:

John Strand
Vd och koncernchef
john.strand@layergroup.se
070-233 07 69

Om Layer Group
Layer Group är en av Sveriges största företagsgrupper inom ytskiktstjänster och består av lokalt ledande företag med drivna entreprenörer och starka varumärken. Gruppen bildades i maj 2020 och är en rikstäckande aktör som kan erbjuda både större och mindre kunder konkurrenskraftiga tjänster inom främst måleri, golv och industrifärg.

Layer Group har idag cirka 1 600 medarbetare och omsätter strax över 2,3 mdkr med närvaro i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, samt i stora delar av Finland. Layer Group ägs av entreprenörer samt de nordiska investmentbolagen Litorina och Bragnum Invest, som tillsammans är största ägare. Litorina och Bragnum är investmentbolag som investerar i mindre och medelstora bolag i Norden för att genom tillväxt, lönsamhetsförbättring och ökad professionalism utveckla dem till ledande inom sin bransch tillsammans med ledningen.