20 okt. 2023

Layer Group förvärvar Golvimporten och stärker helhetserbjudandet inom ytskikt

Layer Group fortsätter att bereda väg mot att vara en komplett ytskiktsleverantör genom förvärvet av Boråsföretaget Golvimporten. Att växa med Golvimporten är en stor satsning inom Layer Groups golvsegment, och i linje med den strategi gruppen har för tillväxt inom ytskikt.

-Golvimporten imponerar, deras vd Pierre Nilsson och ledning driver ett bolag med skickliga medarbetare, god lönsamhet och smarta affärer. Deras kompetens kommer att vara en viktig tillgång för Layer Group och Golvimporten är precis rätt företag för de visioner vi har för tillväxt inom golv, säger John Strand, vd och koncernchef, Layer Group.

Golvimporten är känt för sitt heltäckande koncept inom golventreprenad och har etablerat sig som en pålitlig partner för bland annat stora butikskedjor inom detalj- och dagligvaruhandeln, skolor och flygplatser. Med detta förvärv positionerar sig Layer Group för ökad utveckling av golvsegmentet och samarbetet mellan sina golvverksamheter.

Layer Group, bestående av tre segment - måleri, industrifärg och golv – är uppbyggt på kraften hos lokala entreprenörer. Inom golvsegmentet görs nu ett stort avtryck med Golvimporten. De specialiserar sig på att lägga stengolv (terrazzo, granitkeramik, natursten och kompositterrazzo) samt att utföra service av dessa, ett attraktivt tjänsteerbjudande som kommer komplettera Layer Groups verksamheter.

Golvimportens säljorganisation och välutvecklade koncept kommer att stärka gruppen och möjliggöra synergier och samarbetsfördelar med andra golvföretag inom Layer Group över hela Sverige. Layer Group bygger på en modell där varje företag ansvarar för sitt lokala varumärke samtidigt som nätverk och samarbetsforum driver på den övergripande utvecklingen. Golvimporten kommer att ge ytterligare fart i de här sammanhangen och i tillväxtarbetet för golvsegmentet.

-Att vi blir en del av Layer Group är ett perfekt partnerskap för oss, ett partnerskap som känns oerhört intressant och inspirerande. Vi går nu in i en grupp som har samma ambitioner som vi, där vi gemensamt kan fortsätta utveckla vårt golvsegment över hela Norden. Vi gör en stor satsning tillsammans och ser väldigt positivt på att bli en del av Layer Group, säger Pierre Nilsson, vd, Golvimporten.

Om Golvimporten
Golvimporten, med över 50 års erfarenhet, är ledande inom slitstarka golv och har cementerat sin position som partner för stora butikskedjor samt offentliga och infrastrukturella projekt där slitaget på golv är högt. Bolagets affärsidé "Säljande golv®" fokuserar på att erbjuda helhetslösningar inom golventreprenad, inklusive renoverings- och behandlingstjänster, där ett smidigt och effektivt utförande är av största vikt för kunderna. Konceptet med helhetslösningarna skapar möjligheter för återkommande intäkter och god lönsamhet för Golvimporten.


Med en omsättning på cirka 140 MSEK är Golvimporten en betydande aktör i golvbranschen, i synnerhet inom nischen slitstarka golv såsom terrazzo, granitkeramik, natursten och kompositterrazzo. Golvimportens verksamhet innehåller, förutom entreprenadtjänster inom stengolvsläggning, också servicetjänster, stengolv och materialförsäljning till externa B2B-kunder och traditionell plattsättning till projekt, till exempel inom bostäder, skolor, vård och omsorg samt hotell med mera.

Bolagets kundportfölj inkluderar slutkunder som Biltema, ICA, Jula, Axfood, Coop och Rusta, som kontinuerligt investerar i sina lokaler. I kundportföljen finns också sjukhus, offentliga byggnader, köpcentra och företag som Swedavia, där den senare har genererat golvläggningsarbeten på Arlanda Airport.

För mer information:

John Strand
Vd och koncernchef
john.strand@layergroup.se
070-233 07 69

Om Layer Group
Layer Group är en av Sveriges största företagsgrupp inom ytskiktstjänster och består av lokalt ledande företag med drivna entreprenörer och starka varumärken. Gruppen bildades i maj 2020 och är en rikstäckande aktör som kan erbjuda både större och mindre kunder konkurrenskraftiga tjänster inom främst måleri, golv och industrifärg.

Layer Group har idag cirka 1 600 medarbetare och omsätter 2,3 mdkr med närvaro i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, samt i stora delar av Finland. Layer Group ägs av entreprenörer samt de nordiska investmentbolagen Litorina och Bragnum Invest, som tillsammans är största ägare. Litorina och Bragnum är investmentbolag som investerar i mindre och medelstora bolag i Norden för att genom tillväxt, lönsamhetsförbättring och ökad professionalism utveckla dem till ledande inom sin bransch tillsammans med ledningen.