2 nov. 2023

Layer Group förvärvar Färg & Co Måleri i Arvika och Eda - tar strategiskt kliv in i Värmland

Layer Group välkomnar anrika Färg & Co till gruppen. Företaget har anor sedan 1919 och är en traditionell måleriverksamhet i Arvika och Eda. Förvärvet är strategiskt viktigt för att etablera sig i en ny region och en del av Layer Groups mål att befästa en position som ledande aktör inom ytskiktsbranschen, främst inom måleri, golv och industrifärg.

-Vi är otroligt glada över att välkomna Färg & Co i Arvika och Eda till Layer-familjen. Ola Eriksson, vd, och hans team har byggt upp en imponerande verksamhet med en genomarbetad affärsmodell och branschledande lönsamhet. Nu gör Layer Group entré i Värmland och vi stärker vår position som en rikstäckande partner inom vårt målerisegment. Vi ser fram emot att fortsätta växa tillsammans med Färg & Co, och vi är övertygade om att vårt gemensamma engagemang för kvalitet och samarbete kommer att bidra till framgångsrika projekt och nöjda kunder, säger John Strand, vd och koncernchef, Layer Group.

- Jag har fått ett mycket bra intryck av Layer Group och ser fram emot att utveckla Färg & Co tillsammans med dem. Nu kommer vi kunna dra nytta av koncernens styrka samtidigt som vi behåller vårt eget varumärke och arbetar vidare på vår lokala marknad, säger Ola Eriksson, vd, Färg & Co.

Färg & Co:s attraktiva tjänstemix och den noggrant utvalda kundportföljen, särskilt inom ramavtal och renoveringsområdet, matchar väl med Layer Groups övergripande strategi. Inom renoveringsuppdragen bidrar Layer Group till långsiktig hållbarhet genom att förlänga livstiden på objekt, och det finns en fast övertygelse inom gruppen att ramavtal ger stabilitet över tid, oavsett marknadsläge. Att Färg & Co blir en del av Layer Group kommer ge dem ett utökat stöd i deras arbete och i hanteringen av bland annat ramavtal. Tillsammans kommer det skapas möjligheter för att växa i regionen.

Noggrannheten i både affärerna och utförandet samt den höga kundservicen utmärker Färg & Co och gör dem till en given tjänsteleverantör på deras lokala marknad. Samtidigt är de med och utvecklar branschen genom att använda sig av partneringavtal, ett arbetssätt som är mer samarbetsorienterat än de traditionella avtalen. Ett positivt initiativ som skapar gemensamma intressen och ett nära samarbete med byggare.

Om Färg & Co
Färg & Co har en stark position på den lokala marknaden kring Arvika och Eda och har genom åren byggt upp en imponerande kundbas med stora kunder som till exempel kommunala bostadsbolag (Eda kommun, Eda Bostad) lokala industrier (Volvo, Thermia) och byggbolag (KEK, Peab med flera). Genom åren har Färg & Co utvecklats till ett företag med en årlig omsättning på över 25 MSEK och med en god lönsamhet. Deras 17 medarbetare arbetar i hög grad med ramavtal och renoveringsarbeten inom traditionellt måleri såsom målning och tapetsering av lägenheter, villor och andra fastigheter. De utför därtill utvändiga måleritjänster för specialytor till bland annat industri- och fabrikslokaler samt byggarbetsplatser. Övriga måleritjänster inkluderar brandskyddsmåleri, sprutmålning och underhållsarbete för allmänna platser. Färg & Co är ISO-certifierat enligt ISO-9001 och ISO-14 001 vilket är ett resultat av deras målmedvetna hållbarhetsarbete sedan 1999.
 

För mer information:
John Strand, vd och koncernchef
John.strand@layergroup.se, 070-233 07 69

Om Layer Group

Layer Group är en av Sveriges största företagsgrupper inom ytskiktstjänster och består av lokalt ledande företag med drivna entreprenörer och starka varumärken. Gruppen bildades i maj 2020 och är en rikstäckande aktör som kan erbjuda både större och mindre kunder konkurrenskraftiga tjänster inom främst måleri, golv och industrifärg. Layer Group har idag cirka 1 600 medarbetare och omsätter strax över 2,3 mdkr med närvaro i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, samt i stora delar av Finland. Layer Group ägs av entreprenörer samt de nordiska investmentbolagen Litorina och Bragnum Invest, som tillsammans är största ägare. Litorina och Bragnum är investmentbolag som investerar i mindre och medelstora bolag i Norden för att genom tillväxt,lönsamhetsförbättring och ökad professionalism utveckla dem till ledande inom sin bransch tillsammans med ledningen.