18 jan. 2024

Layer Group-bolaget, Stoby Måleri AB, förvärvar Ystadmålarna och bildar starkt fäste i Ystad

Stoby Måleri AB, som erbjuder måleri- och hantverkstjänster i hela Skåne, Halland och Småland, stärker upp sin målerienhet i Ystadregionen när de förvärvar Ystadmålarna AB. Stoby Måleri AB har varit en del av Layer Group sedan starten 2020 och är ett välkänt varumärke i södra Sverige, i synnerhet i Hässleholm där de funnits sedan 1969.


Sofie Ohlsson, vd, Stoby och Rickard Persson, vd, Ystadmålarna.

-Att Ystadmålarna blir en del av Stoby och därmed även Layer Group är oerhört positivt.Ystadmålarna har bra medarbetare, stabil lönsamhet och levererar kvalitet, vilket är faktorer vi söker i bolag som ska bli en del av Layer Group. De är starkt förankrade i Ystad och kommer komplettera Stobys verksamhet i området på ett mycket bra sätt, säger John Strand, vd och koncernchef, Layer Group.

Layer Group har bara funnits i dryga tre år, men de bolag som blir en del av gruppen har många års yrkeserfarenhet i ryggen. Stoby, som nu förvärvar Ystadmålarna, har funnits i 55 år och är en av södra Sveriges mest anlitade leverantörer för kvalificerade hantverkstjänster. Inom Layer Group är visionen att erbjuda kunder starka samarbetspartner på den lokala marknaden, med bredd, kvalitet och prisvärd service. Detta erbjudande stärks nu upp i Ystadregionen när Stoby i Ystad och Ystadmålarna etablerar ett nära samarbete.

-Jag är väldigt glad över att få välkomna Ystadmålarna till Stoby! De har duktiga målare och en erfaren ledare i Rickard Persson som kommer addera spetskompetens till vår verksamhet. Jag är samtidigt stolt över att Stoby kan fortsätta utvecklas och ta kliv framåt i en tid med ett tuffare marknadsläge, säger Sofie Ohlsson, vd, Stoby.

-Det känns spännande att gå in i något nytt! Att bli en del av Stoby och Layer Group ger oss tillgång  till muskler som vi tidigare inte haft. Det är också inspirerande att få flera nya kollegor och att få tillgång till ett nätverk av alla duktiga entreprenörer inom gruppen. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter och styrkor lokalt, men också till hela Stoby och även Layer Group, säger Rickard Persson, vd, Ystadmålarna.

Om Ystadmålarna
Ystadmålarna grundades 2012 av Rickard Persson och består av 10 medarbetare. De tar sig an alla typer av måleriuppdrag inom renovering och nyproduktion för fastighetsägare, byggföretag och konsument. Ystadmålarna har gott renommé på sin marknad och kundrelationerna är starka.

För mer information:

John Strand, vd och koncernchef Layer Group
john.strand@layergroup.se, 070 233 07 69

Sofie Ohlsson, vd Stoby
sofie.ohlsson@stoby.se, 073 326 55 77

Rickard Persson, vd Ystadmålarna
rickardpersson@ystadmalarna.se, 070 898 52 32

Om Layer Group

Layer Group är en av Sveriges största företagsgrupp inom ytskiktstjänster och består av lokalt ledande företag med drivna entreprenörer och starka varumärken. Gruppen bildades i maj 2020 och är en rikstäckande aktör som kan erbjuda både större och mindre kunder konkurrenskraftiga tjänster inom främst måleri, golv och industrifärg.

Layer Group har idag cirka 1 600 medarbetare och omsätter 2,6 mdkr med närvaro i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, samt i stora delar av Finland. Layer Group ägs av entreprenörer samt de nordiska investmentbolagen Litorina och Bragnum Invest, som tillsammans är största ägare. Litorina och Bragnum är investmentbolag som investerar i mindre och medelstora bolag i Norden för att genom tillväxt, lönsamhetsförbättring och ökad professionalism utveckla dem till ledande inom sin bransch tillsammans med ledningen.